Verksamhetsbesök på Noaks Ark

Frivilligorganisationen Noaks Ark som arbetar med hivprevention visade sina lokaler och berättade om sitt arbete för tre sverigedemokrater från tre olika politiska nivåer; Jag själv, riksdagsledamot, Jens Leandersson, regionråd och Helmuth Petersen, oppositionsråd Trelleborg. Efter en rundvisning av lokalerna så satt vi ned och diskuterade Noaks Arks arbete och vad vi kan bidra med politiskt sett. eMargareta Lopez som är verksamhetschef berättade om behovet av att göra hivtestning mer lättillgängligt, både av den anledningen att sen upptäckt av hiv medför sämre behandlingsprognos och onödigt lidande men även för att förhindra eventuell smittspridning. Det finns snabbtest som är tillförlitliga och som borde göras lättillgängliga för att öka möjligheten att testa sig.

Anna Christensen som arbetar som informatör berättade om sitt arbete med att utbilda anställda inom hemtjänsten om hiv och hepatit. Behovet och efterfrågan från skolan att utbildas och öka kunskapsnivån är stor men det saknas resurser för att möta behovet. Förhindra smittspridning och förebyggande arbete i hur man skyddar sig själv och andra mot viruset är viktigt liksom öka kunskapsnivån för att förhindra stigmatisering och diskriminering av hivpositiva.

Från vår sida var det positivt att öka kunskapsnivån och få en inblick i Noaks Arks arbete. Från deras sida var det betydelsefullt att knyta kontakt med politiker och inte minst visade vi att SD-politiker är intresserade av alla samhällsfrågor. Vi fick med oss en positiv bild av verksamheten och lämnade en positiv bild av politiker från Sverigedemokraterna efter oss.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s